Privacy Statement

PRIVACYSTATEMENT Psychologenpraktijk Becker

 

Psychologenpraktijk Becker, gevestigd te Ulestraten en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 52357112 hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacystatement legt uit hoe L.Becker met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

  1. Toepassing

Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie L.Becker persoonsgegevens verwerkt:

  1. (potentiële) patiënten;
  1. Verwerking van persoonsgegevens

 

L.Becker verwerkt persoonsgegevens die:

  1. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
  2. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;
  1. Doeleinden verwerking

L.Becker verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  1. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
  1. Rechtsgrond

L.Becker verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:

  1. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
  2. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
  3. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;
  1. Verwerkers

L.Becker kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van L.Becker persoonsgegevens verwerken. L.Becker sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.

  1. Persoonsgegevens delen met derden

L.Becker deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. L.Becker deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden, tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld.

  1. Doorgifte buiten de EER

L.Becker geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt L.Becker ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

 

  1. Bewaren van gegevens

L.Becker bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. L.Becker hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:

  1. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
  2. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;
  1. Wijzigingen privacystatement

L.Becker kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van L.Becker gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

 

  1. Rechten, vragen en klachten

U hebt het recht L.Becker te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met L.Becker door een e-mailbericht te sturen naar

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop L.Becker persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met L.Becker  door een e-mailbericht te sturen naar Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Lucienne Becker

Eigenaar Psychologenpraktijk Becker

Mei 2018