Generalistische GGZ

Bij een verwijzing voor generalistische GGZ is de inschatting van de huisarts dat de zorg uit een beperkt aantal contacten van maximaal 50 min. bestaat.
Uitgangspunt van alle zorg ben jij. Dat is de visie van Psychologenpraktijk Becker.
Wat wil jij veranderd hebben in jouw leven als de behandeling klaar is? Dit maken we zo concreet mogelijk.
We inventariseren samen wat je kwaliteiten zijn en wat je valkuilen zijn. Door meer inzicht, begrip voor jezelf en door thuisopdrachten waarbij je het inzicht omzet in anders handelen ga je meteen aan de slag. Meestal beginnen we met elkaar om de week te zien. Na enkele afspraken gaat er meer tijd zitten tussen de afspraken zodat er meer oefentijd komt te zitten tussen de afspraken.
De behandelvorm is  cognitieve gedragstherapie aangevuld met actieve vormen, oefeningen en thuisopdrachten. We besteden aandacht aan je gedachtes, gevoelens en lichamelijke spanning.
Stapsgewijs leer je ander gedrag aan.
Via een portal heb je inzage in je dossier. Dat betekent dat je de sessieverslagen leest en dat je de opdrachten thuis nog eens kunt nalezen. Van jou wordt een actieve houding verwacht: aanvullen van de verslagen en opdrachten thuis of op het werk uitvoeren.

Je zoekt hulp, goede gekwalificeerde hulp. Het is moeilijk om de stap te nemen. Je wilt naar iemand die jou echt begrijpt en waarbij jij je op je gemak voelt.